Pizichili

Kraljevski luksuz za duboku relaksaciju

Pizichili je blaga masaža tijela koja  kombinira dva načina terapije – terapiju uljenjem i toplinsku terapiju. Izvodi se pod neprekinutim mlazom toplog ljekovitog biljnog ulja, koje se upija kroz kožu i dopire duboko u tkiva. Pizichili predstavlja najljepše iskustvo duboke relaksacije; najčešće se propisuje za uravnoteženje duha i tijela, a posebno se preporučuje za osobe s izrazito izraženom vata došom.

U davna vremena, kraljevske su obitelji koristile Ayurvedu ne samo za liječenje od bolesti, nego i kao sredstvo za održavanje zdravlja, te jačanje imuniteta i snage, a među mnogobrojnim tretmanima posebno se isticao luksuzni Pizichilli, nedostupan svakome, zbog čega je i dobio naziv ‘kraljevska masaža’, koji nosi i danas.

Neke dobrobiti tretmana Pizhichili:

  • Poboljšava cirkulaciju krvi.
  • Tijelo dubinski čisti od štetnih tvari. Pizhichili aktivira dijaforezu, tj. duboko znojenje. Putem znoja, tijelo izbacuje štetne tvari i na taj se način čisti – dokazano je da Pizichilli iz tijela izlučuje čak i teški metale, za koje se inače vjeruje da se nepovratno talože u tijelu.
  • Povećava imunitet i otpornost na bolesti. Tretman Pizhichili je prvenstveno preventivne naravi – pročišćena krv i poboljšana cirkulacija pomažu u jačanju imunološkog sustava.
  • Pomaže u produžavanju životnog vijeka – čuva i poboljšava sveukupno fizičko i mentalno zdravlje, te pridonosi kvalitetnijem životu.
  • Smanjuje stres, tjeskobu i nervozu – opušta mišiće, te smiruje um i napetosti.
  • Pomaže razvoju mišića te jača oslabljene mišiće.
  • Obnavlja kožu. Poboljšana cirkulacija i vlažnost kože (od ljekovitih ulja) poboljšavaju ten i teksturu kože, što pridonosi obnovljenom sjaju lica.

Javite nam se

Ako imate pitanja, trebate pomoć pri upoznavanju s Ayurvedom ili želite podržati naš rad slobodno nam se javite.