Ne propustite sudjelovati u radionici “Vježbe za zdravlje kralježnice i vježbe disanja – Pranayama”

U subotu, 24. studenog, u prostoru Ayurveda Balance Health Centra svoju će radionicu  “Vježbe za zdravlje kralježnice i vježbe disanja – Pranayama” održati naša dugogodišnja suradnica Una Hajdarhodžić.
Cijena ove korisne i radionice  je 350,00 kn, a sve zainteresirane za učešće, pozivamo da nam se prijave na službeni e mail info@ayurveda-balance.hr zaključno s četvrtkom, 22. studenog.

Donosimo program radionice:
9,00 – 9,30
Uvod u radionicu. Objašnjenje važnosti integralnog pristupa obnovi zdravlja. Yoga i Ayurveda su kao brat i sestra te zajedno pružaju znanje i postupke za zdravlje duha i tijela. Važnost praktične primjene svih uputa koje osoba dobije tijekom ayurvedske konzultacije.
9,30 – 10,30
Osnovno znanje o strukturi i funkciji kralježnice te mogućim deformacijama i povredama. Objašnjenje i prikaz vježbi za kralježnicu te osobno vježbanje. Objašnjenje dobrobiti, indikacije i kontraindikacije za navedenu vježbu.
10,30 – 10,45
Pauza za čaj i toalet
10,45 – 11,30
Objašnjenje vježbe Kapalabhati, prikaz vježbe te osobno vježbanje. Objašnjenje dobrobiti, indikacije i kontraindikacije za navedenu vježbu.
11,30 – 12,30
Razumijevanje prirodnog procesa disanja te vježba otvaranja dišnog tijela tako da osoba prodiše cijelim tijelom. Objašnjenje te praksa vježbi disanja Anuloma – Viloma te Nadi Shodana pranayama. Objašnjenje dobrobiti, indikacije i kontraindikacije za navedene vježbe disanja.
12,30 – 13,00
Objašnjenje te vježba Brahmari pranayama. Objašnjenje dobrobiti, indikacije i kontraindikacije za navedenu vježbu disanja.

Napomena: Mole se svi polaznici radionice da na radionicu dođu natašte. Mogu popiti ujutro sok ili čaj.

Prof. Una Hajdarhodžić učiteljica je yoge, prof. fizičke kulture i magistra kineziologije u edukaciji – članica je Uprave Instituta za Yogu i Ayurvedu „SUNCE“ te članica Hrvatskog Saveza za Yogu.
Od djetinjstva se bavi sportskom gimnastikom i skokovima u vodu te je sudjelovala na državnim natjecanjima. Godine 2012. diplomirala je kineziologiju, smjer kineziterapija na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je kao trener skokova u vodu u KSV Medvešćak u Zagrebu. Una Hajdarhodžić je također instruktorica Pilatesa. Podučavala je Yogu u Medical Yoga centru u Zagrebu, a 2015. završila je četverogodišnju edukaciju (600 sati) te stjeće status učiteljice Yoge pri Europskoj federaciji za Yogu i Institutu za Yogu i Ayurvedu „SUNCE“, pod mentorstvom Yogacharye Jadranka Mikleca. U podučavanju Yoge, prof. Una Hajdarhodžić surađuje s Institutom za Yogu i Ayurvedu „SUNCE“, Hrvatska; Maharishi Akademie Für Vedische Wissenschaft – Njemačka; The Lonavla Yoga Institute – India, Europskom Yoga Federacijom, Italija, a nakon dugododišnje suradnje s ayurvedskim centrom New Earth Ayurveda, nastavlja suradnju s Ayurveda Balance Health Centrom u Zagrebu.

Javite nam se

Ako imate pitanja, trebate pomoć pri upoznavanju s Ayurvedom ili želite podržati naš rad slobodno nam se javite.