10-dnevna radionica indijske vegetarijanske kuhinje

Ova radionica informativna je i interaktivna. Naučit ćete kuhati jela koja potječu iz bogate indijske kulinarske riznice, tradicionalna, a ipak prilagođena suvremenoj ajurvedskoj kuhinji i načinu života.

Voditeljica radionice, Uma Indukuri, kaže: “Domaća hrana zdrava je i ukusna, osobito ako joj je glavni sastojak strast za kuhanjem.” A ona doista strasti za kuhanjem ima u izobilju!

Uma je supruga našeg liječnika, dr. Kalyana, visoko obrazovana IT stručnjakinja koja kuha od najranijih dana i izniman je poznavatelj indijske kuhinje. S obzirom na to da je žena ajurvedskog liječnika, jela priprema prema ajurvedskim načelima, a kako je i veliki gurman, njezina su jela savršen spoj zdravlja i bogatstva okusa.

Neke od tema koje se obrađuju na radionici:

  • priprema gheeja prema izvornom receptu
  • redoslijed, dužina prženja te pravila kombiniranja začina prema Ajurvedi
  • vrste riže i jela od njih
  • popularni indijski curryji – od cvjetače, cikle, kupusa, krumpira…
  • dal, centralno ajurvedsko jelo, pripremljeno na više načina
  • chutneys – začinjeni voćni zalogajčići
  • zdrave grickalice
  • zdrave slastice
  • regionalna indijska kuhinja – razlike između sjeverne i južne indijske kuhinje

Javite nam se

Ako imate pitanja, trebate pomoć pri upoznavanju s Ayurvedom ili želite podržati naš rad slobodno nam se javite.