Ova radionica informativna je i interaktivna. Naučit ćete kuhati jela koja potječu iz bogate indijske kulinarske riznice, tradicionalna, a ipak prilagođena suvremenoj ajurvedskoj kuhinji i načinu života.
Voditeljica radionice, Uma Indukuri, kaže: “Domaća hrana zdrava je i ukusna, osobito ako joj je glavni sastojak strast za kuhanjem.” A ona doista strasti za kuhanjem ima u izobilju!
Uma je supruga našeg liječnika, dr. Kalyana, visoko obrazovana IT stručnjakinja koja kuha od najranijih dana i izniman je poznavatelj indijske kuhinje. S obzirom na to da je žena ajurvedskog liječnika, jela priprema prema ajurvedskim načelima, a kako je i veliki gurman, njezina su jela savršen spoj zdravlja i bogatstva okusa.
Neke od tema koje se obrađuju na radionici:
- priprema gheeja prema izvornom receptu
- redoslijed, dužina prženja te pravila kombiniranja začina prema Ajurvedi
- vrste riže i jela od njih
- popularni indijski curryji – od cvjetače, cikle, kupusa, krumpira…
- dal, centralno ajurvedsko jelo, pripremljeno na više načina
- chutneys – začinjeni voćni zalogajčići
- zdrave grickalice
- zdrave slastice
- regionalna indijska kuhinja – razlike između sjeverne i južne indijske kuhinje