Što je i kako izgleda Panchakarma?

Što je i kako izgleda Panchakarma?

Panchakarma je sveobuhvatna ayurvedska metoda dubinske detoksikacije organizma koja služi prevenciji i liječenju. Izvodi se u trajanju 5-21 uzastopni dan i kombinira tradicionalne ayurvedske detoksikacijske metode s petnaestak tretmana iz naše ponude. Tretmani služe otpuštanju i mobilizaciji štetnih tvari iz organizma, a detoksikacijske metode njihovom izbacivanju.

Panchakarmu u Ayurvedi iz više razloga uspoređuju s ozbiljnom operacijom. Ona je proces kojim se u Ayurvedi liječe i najteže bolesti, a za njezinog trajanja te u periodu neposredno nakon nje primjenjuju se određene mjere koje nalikuju postoperativnima. Uza sve to Panchakarma dubinski djeluje na sve aspekte našeg bića pa ponekad zna biti uistinu jedinstveno iskustvo.

Upravo zbog toga ćete za vrijeme trajanja Panchakarme veći dio dana provesti kod nas u Centru, gdje će se Panchakamra odvijati pod našim nazorom. Dan Panchakarme obično započinje s masažnim tretmanom nakon kojeg slijedi specificirana purifikacijska terapija izbacivanja toksina iz tijela. Nakon svakog postupka nužan je kratak odmor, kako bi se tijelo pripremilo i primirilo. Dok traje Panchakarma mi se brinemo za Vašu prehranu – dnevno Vam pripremamo doručak, ručak i večeru, a u program Panchakarme uključena je i 2-satna radionica osnova ayurvedske kuhinje, kao i vježbe yoge i disanja (pranayama).

Javite nam se

Ako imate pitanja, trebate pomoć pri upoznavanju s Ayurvedom ili želite podržati naš rad slobodno nam se javite.