Posjetiteljima iz drugih gradova omogućen je smještaj na više lokacija u gradu.

U samom centru Zagreba, nedaleko od našeg centra, klijentima možemo ponuditi smještaj u dva apartmana.

Veliki apartman – 120 m2

Potpuno opremljen, luksuzan apartman u pitoresknoj ulici ispod trase zagrebačke Uspinjače, nadomak povijesnog dijela grada.

Mali apartman – 45 m2

Potpuno opremljen, dvoetažan apartman, smješten na glavnoj i najduljoj zagrebačkoj ulici Ilici.

Također smo u mogućnosti organizirati vam smještaj u luksuznim povijesnim zagrebačkim hotelima Esplanade i Palace.

Paketi u našoj ponudi tematski su osmišljeni te kombiniraju više tretmana, koji za cilj imaju rješavanje određenog problema.

Kroz naše pakete možete se upoznati s Ayurvedom, energizirati se, napraviti kraći ili duži detoks, relaksirati se, proći antistresni program ili program mršavljenja, ovisno o Vašim individualnim potrebama.

Tradicionalne ayurvedske metode za zdravlje i ljepotu

Ayurvedski tretmani u našoj ponudi održavaju tijelo zdravim, vitalnim i mladim, a temelje se na tradicionalnim, autentičnim ayurvedskim metodama. Izvode ih naši stručni ayurvedski terapeuti, a ulja i bilje kojima se pri tretmanima služimo u potpunosti su prilagođena vašoj individualnoj konstituciji i potrebama.

Ayurvedski tretmani povoljno djeluju i na duh i um, zbog čega su namijenjeni kako zdravim osobama, tako i osobama narušena zdravlja.

Ayurveda Balance Health Center poštuje ayurvedski princip da ženski terapeuti rade sa ženskim, a muški terapeuti s muškim korisnicima.

Što je Panchakarma?

Dubinska detoksikacijska metoda

Panchakarma, što na sanskrtu znači pet postupaka, sveobuhvatan je medicinski tretman koji tradicionalno koristi pet različitih purifikacijskih i detoksikacijskih metoda kako bi se tijelo očistilo toksina te vratilo u stanje ravnoteže.

Panchakarma objedinjuje niz terapija koje dubinski čiste dhatu – tjelesna tkiva, a za cilj imaju otpuštanje, mobilizaciju i izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

Detoksikacija Panchakarmom pospješuje reakciju tijela na ayurvedske biljne preparate te aktivira prirodan, čovjeku urođen, mehanizam samoiscjeljenja.

Proces Panchakarme najvažniji je dio ayurvedskog terapijskog plana u slučajevima akutnih i kroničnih oboljenja. Budući da ne djeluje samo na tijelo, već i na sposobnost razmišljanja, svijest te na emocije, preporučuje se svakoj zdravoj osobi, 1 -2 puta godišnje, u preventivne svrhe.

Program Panchakarme traje 7 – 21 dan, a započinje konzultacijom s ayurvedskim liječnikom, gdje se kroz razgovor te metodom pulsne dijagnostike utvrđuje uzrok problema i nudi rješenje u vidu specifičnih tretmana prilagođenih individualnoj konstituciji i potrebama.

Tijekom inicijalnog pregleda korisnik dobiva naputke o preporučenoj prehrani i biljnim pripravcima za period 1 – 3 mjeseca te, ako je potrebno, preporučenim vježbama joge i disanja (pranayama).

Za trajanja Panchakarme preporučuje se cjelodnevni boravak u Centru, o čemu više pročitajte ovdje.

Pulsna dijagnostika je drevna metoda dijagnosticiranja zdravstvenog stanja putem osluškivanja pulsa na radijalnoj arteriji. Ayurvedski liječnik, spuštajući na pacijentov puls 3 prsta – po jedan za svaku biofizičku energiju – došu (vata, pitta, kapha), osluškuje minimalne razlike u kvaliteti, intenzitetu i temperaturi bila iz kojih dobiva informacije o stanju glavnih organa, tkiva i energetskih kanala u tijelu.

Pulsna dijagnostika je temelj ayurvedske dijagnostike i stvaranja terapijskog plana. Metodom pulsne dijagnostike moguće je prepoznati i dijagnosticirati poremećaje koji se još nisu manifestirali kao bolest.

Pulsna dijagnostika i prevencija

Bolest se manifestira kroz 6 stupnjeva razvoja – akumulacija, agravacija, diseminacija, lokalizacija, manifestacija i komplikacija. Zapadna medicina detektira i bavi se 5. i 6. stupnjem bolesti, dok Ayurveda prepoznaje poremećaje u nastajanju, zbog čega je prevencija moguća. Preventivna vrijednost pulsne dijagnostike leži u lakom rješavanju blažih poremećaja i sprečavanju da prerastu u ozbiljnije. Metodom pulsne dijagnostike moguće je prepoznati razvoj bolesti u najranije stadiju i malim promjenama u životnom stilu otkloniti bolest u nastajanju.

Puls se tradicionalno ženama očitava na lijevoj ruci, a muškarcima na desnoj. Na točkama gdje se osluškuje puls prolaze energetske linije povezane sa svim organima, a ayurvedski se liječnici godinama educiraju kako bi pravilno iščitali bilo. Preko pulsne dijagnostike liječnik će dobiti uvid u originalnu energetsku konstituciju pacijenta (prakriti) te o stupnju zastranjenja od nje (vikriti).

Konzultacija

Konzultacija u sklopu koje se dijagnosticira očitanjem pulsa traje 45 minuta i uključuje:

  • analizu prakriti (doša-tipa) i vikriti (disbalansa doša)
  • prehrambene smjernice za sljedeća 1-3 mjeseca
  • personalizirane recepte za biljne pripravke
  • savjetovanje o dnevnoj rutini
  • personalizirane preporuke za vježbe yoge i disanja (prema potrebi)
  • plan terapije EU certificiranim organskim ayurvedskim preparatima (prema potrebi)
  • plan detoksikacijskih terapija i ayurvedskih tretmana (prema potrebi)

Kada prvi put dođete kod nas, prije susreta s doktorom, ispunit ćete kratak inicijalni upitnik o vašem općem zdravstvenom stanju i životnim navikama, zbog čega Vas molimo da uvijek dođete desetak minuta prije zakazanog termina. Sam pregled traje 45 – 60 minuta. Manji dio pregleda odnosi se na pulsnu dijagnostiku, nakon koje slijedi duži razgovor tijekom kojeg odgovarate na doktorova pitanja vezana uz vašu anamnezu, dnevnu rutinu, navike, psihološki profil itd.

Za zaključivanje dijagnoze, doktoru će osim pulsne dijagnostike, razgovora i vlastite observacije, poslužiti i druge metode ayurvedske dijagnostike, npr: pregled jezika, očiju i noktiju.

Na dan konzultacije ne preporučuje se pušiti, konzumirati kavu, alkoholna pića ili bilo koja druga opojna sredstva, jer njihov utjecaj može onemogućiti adekvatnu dijagnostiku i otežati pravilno propisivanje terapije.

Ni pregled ni terapije ne bi se trebali provoditi tijekom menstrualnog ciklusa.

Cijena prve konzultacije:  85 €

Cijena kontrolne konzultacije:  70 €